Skyfall

Posted by vegard on August 06, 2014
Blogg

Filmen Skyfall fra 2012 er den 23.filmen om James Bond. Dette er den tredje filmen med Daniel Craig i hovedrollen. I filmen innhentes M av fortiden, og Bonds lojalitet til sjefen settes på prøve. MI6 blir angrepet, og identiteten til britiske agenter blir avslørt. Bond må finne ut hvem som står bak, og stanse vedkommende. Den ansvarlige er en tidligere MI6-agent, med et personlig motiv. Dette er den siste filmen med Judy Dench i rollen som M.

I starten av filmen antar man at Bond er død, etter at han blir skutt og faller i elven. Da hovedkvarteret til MI6 blir angrepet, kommer han tilbake for å hjelpe. Selv om han ikke passerer de medisinske testene, slipper M ham tilbake ut i felten. Kulerester fra Bonds skulder identifiserer angriperen, og Bond må finne ut hvem mannen jobber for og hva planene deres er.

Filmen ble godt mottatt av kritikerne. Noen mente den var blant de beste Bond-filmene som er laget. Den ble nominert til mange priser, og vant flere av dem, blant annet Oscar for beste tittelsang og beste lydredigering. Filmen ble litt forsinket på grunn av finansielle problemer hos MGM, men den hadde premiere i Storbritannia 26.oktober 2012, to uker før premieren i USA. Filmpremieren var en del av femtiårsfeiringen av James Bond-filmene.