På busstur med Bond i London

Posted by vegard on May 14, 2016
Blogg

London er James Bonds base når han ikke er ute på oppdrag i Hennes Majestets tjeneste. Akkurat hvor Bond bor er en godt bevart statshemmelighet, men i følge Ian Fleming holder han til noen kvartaler fra King’s Road i det fasjonable Chelsea. For å komme i den riktige stemningen kan du busse gjennom dette velstående nabolaget og spekulere i hvilken dør som skjuler James’ lune hule. Ikke så langt unna, i Mayfair, går Bond ofte for å spille et parti bridge eller vedde noen pund på baccarat.

bus_tour_london

Bond er ellers gjerne å finne i Whitehall, det golde, monumentale regjeringskvartalet like ved Westminster. Sjansen for å treffe på ham er nok aller størst ved Forsvarsministeriet, eller også i den britiske etterretningstjenestens hovedkvarter i Vauxhall, rett ved Thames’ bredder. Husk dog å holde god avstand: I både «The World is Not Enough» og «Skyfall» ble bygningen sprengt i luften av terrorister.

«The World is Not Enough» brukte for øvrig London for alt hva den var verdt i åpningssekvensen, hvor Bond forfølger en vakker kvinnelig leiemorder i motorbåt på elven Thames. Jakten endte med et brak ved den såkalte Milleniumsdomen, som du for all del bør avlegge et besøk når du først er i byen.