Kjente episoder fra Bond-filmene

Posted by vegard on March 13, 2016
Blogg

Alle Bond-elskere har sin favorittepisode fra en av filmene, en scene man aldri blir lei av å se om igjen. For mange av oss er disse favorittepisodene samtidig kjære barndomsminner som bringer oss tilbake til øyeblikket da vi første gang så agent 007 i aksjon på det store lerretet.


Å skulle velge bare en håndfull kjente Bond-episoder er en svært vanskelig oppgave, men en av de aller mest ikoniske er scenen fra Thunderball hvor Bond unnslipper sine forfølgere ved hjelp av en Jetpack festet på ryggen. En annen favoritt fra Connery-æraen er øyeblikket da han desarmerer Goldfingers atombombe i Fort Knox med bare (00)7 sekunder igjen på viseren – et typisk eksempel på Bond-filmenes kombinasjon av spenning og humor. Bonds slåsskamp mot leiemorderen Oddjob (dere vet, han med hatten) bør også nevnes når vi først er inne på denne perlen av en film.

Fra den senere tidens Bond-filmer vil mange trekke fram den spektakulære actionscenen fra Goldeneye (1995), hvor Pierce Brosnan legger store deler av St. Petersburg i grus ved å grisekjøre gjennom byens sentrum i en aldri så liten tanks. Med motsatt fortegn har Bonds surfetur på en flodbølge i kalkunen «Die Another Day» fra 2002 blitt stående igjen som et flagrant eksempel på Brosnan-epokens ekstravagante mangel på realisme og moderasjon.