James Bond-spill

Posted by vegard on April 17, 2016
Blogg

Spillprodusenter har alltid visst å cashe inn på suksessen til kommersielt vellykkede Hollywood-filmer, og det bør derfor ikke overraske oss at også James Bond-filmene har gitt opphav til et stort antall spill. Det første i rekken kom allerede i 1983 med «James Bond 007», som ble sluppet av produsentene Parker Brothers.

Game-controller-toned-blue

Det første Bond-spillet som ble en virkelig suksess ble laget av Rare og kom ut i 1997 under tittelen «GoldenEye» for Nintendo 64. Spillet ble nærmest umiddelbart en global hit og solgte hele 8 millioner eksemplarer. En oppdatert remake av spillet kom for øvrig ut i 2010 for Nintendo Wii, og kunne skilte med selveste Daniel Craig i hovedrollen. Spillet fikk gjennomgående gode kritikker, men maktet ikke å selge like heftig som originalen.

Ikke alle Bond-spill har gjort det like godt, men jevnt over vil vi si at Bond-spillene har vært bedre enn de fleste andre spill basert på populærkulturelle ikoner. Med unntak av allerede nevnte EAs «GoldenEye» bør «Agent Under Fire», som ble sluppet for PlayStation 2, GameCube og Xbox i 2002 nevnes. Spillprodusentene tok flere store sjanser, og valgte blant annet en Bond-karakter som overhodet ikke lignet på Pierce Brosnan. Selv om kritikken var høyst blandet, solgte spillet nesten fem millioner eksemplarer.