James Bond-museer

Posted by vegard on April 20, 2016
Blogg

Med tanke på hvor umåtelig populær Bond-skikkelsen er i dagens verden, skulle man tro at det ikke skortet på museer viet til agent 007. Det er derfor både overraskende og en tanke skuffende å måtte erkjenne at så ikke er tilfellet, av grunner som for oss er alt annet enn åpenbare.

spy_museum_washington_dc_51400123

Mens vi venter på det store James Bond-museets komme, finnes det imidlertid et knippe museer som på ulikt vis belyser noen av aspektene ved Bond-universet. I Washington DC finner man The International Spy Museum, av naturlige grunner et av byens aller mest populære. Museet er riktignok viet til spionasjens edle kunst som helhet, men kuratorene har hatt vett nok til å vie en hel avdeling til 007 alene. Her finner man utrolig mye kult, inkludert våpen, biler, klær og diverse duppeditter Bond har brukt på film.

London Film Museum i Covent Garden har også fått en egen Bond-avdeling, som visstnok også er den mest besøkte i museet. Fokuset her er hovedsakelig på Bonds mange biler, deriblant den ikoniske Aston Martin-modellen Connery kjørte i «Goldfinger.» Utstillingen skulle egentlig vært en temporær begivenhet, men på grunn av de enorme besøkstallene ble det besluttet å gjøre den til en permanent del av museet.