Die another day

Posted by vegard on July 31, 2014
Blogg

Die Another Day er den tjuende filmen om James Bond som er produsert av EON Production. Det er den fjerde og siste filmen der Pierce Brosnan spiller hovedrollen som James Bond. Filmen hadde premiere i 2002, og markerte James Bond-filmenes 40-årsjubileum. Den inneholder mange hyllester til de tidligere filmene, og til flere bøker skrevet av Ian Flemming og andre offisielle forfattere.

Filmen skiller seg fra de andre filmene ved at tittelsekvensen faktisk er en del av handlingen. Den viser hvordan Bond blir torturert under sitt fangenskap i Nord-Korea. Nye klippeteknikker ble tatt i bruk i filmen, sammen med andre teknikker. Noen kritikere mislikte gjenbruken av gamle ideer, mens andre hevdet at dette var en hyllest til de gamle filmene.

Mangemillionæren Gustav Graves har laget et gigantisk speil i verdensrommet som offisielt skal gi lys til områdene rundt Nordpolen. Men den egentlige planen hans er å ødelegge den demilitariserte sonen mellom Nord-Korea og Sør-Korea. Karakteren oberst Moon er ett av få eksempler på referanser til en Bond-roman som ikke er skrevet av Ian Fleming. Karakteren er hentet fra Kingsley Ames’ roman Colonel Sun, som på norsk heter James Bond på Drageøya. Boka ble skrevet i 1968. Filmskaperne endret oberstens navn fra Sun til Moon.